Werken is meer dan arbeid verrichten. Werken is bijdragen en meedoen.

Jobcoaching

Door te werken leren we elkaar en onszelf kennen, uitdagen en inspireren. Onze jobcoaching is erop gericht zorg te dragen voor een gezonde relatie met werk en collega’s. Hoe behoudt je het werk wat je hebt en bouw je aan morgen? Of, op welke manier zoek je naar iets nieuws? Jobcoaching trajecten bieden wij aan in samenwerking met het UWV en gemeenten.

Individuele Plaatsing en Steun

Onze ervaren en erkende coaches werken met Individuele Plaatsing en Steun (IPS). Dit is een internationaal beproefde re-integratie methode voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, die nog in behandeling zijn en een uitkering ontvangen (WIA, WAO, Wajong of WAZ). Het is gericht op toeleiding naar werk, gefinancierd uit de zorgverzekeringswet en het UWV, met een maximale duur van 3 jaar.

Lees meer

Werkfit & Toeleiding naar werk

Werkfit
Op zoek naar betaald werk maar nog niet klaar om te solliciteren? We onderzoeken samen welke voorbereiding nodig is om een eerste stap te zetten. Jij geeft hierbij aan welke begeleiding je van ons nodig hebt. Wat jij nodig hebt, bepaald hoe het traject eruit ziet.

Toeleiding naar werk
Kaar om te solliciteren? Wij helpen je om een baan te vinden die bij je past en een duurzame oplossing biedt.

Contact

Jobcoaching

Werknemers die nog niet zelfstandig kunnen werken, kunnen persoonlijke ondersteuning krijgen van onze jobcoaches. Bijvoorbeeld bij begeleiding op de werkplek of de proefplaats. Jobcoaching is bedoeld voor mensen die:

  • door ziekte of beperking langdurig problemen ondervinden bij het werk
  • werken met een arbeidsovereenkomst of proefplaatsing
Contact

Re-integratie

Als je langdurig ziek bent of geweest, helpen wij je weer aan het werk. Eerst kijken we of je weer op je eigen werk kan beginnen (1e spoor). Als dat niet lukt, zoeken we naar passend werk op een andere plek binnen het bedrijf. Als daar geen mogelijkheden voor zijn, helpen we bij het zoeken naar geschikt werk bij een andere organisatie (2e spoor).

Contact

Uitgelicht

Lezing | Jim van Os

17 september | 20:00 - 22:00

Jim van Os is hoogleraar in de psychiatrie en voorzitter van de Divisie Hersenen van het UMC-U en gasthoogleraar aan het Institute of Psychiatry van het King's College in Londen. Hij pleit in zijn boek DSM-5 voorbij voor een meer persoonlijke diagnostiek. Hij ziet DSM stoornissen niet als dingen die ‘echt’ bestaan, zoals een vergrote lever of een liesbreuk, maar als bedachte verzamelwoorden voor combinaties van verschijnselen. Ook pleit hij voor een benadering waarin psychische stoornissen meer worden gezien als algemeen menselijke verschijnselen in min of meer extreme vorm.

meer evenementen

Agenda

Astare | De basis

9 juli | 09:30 - 12:30

Astare | De basis

17 juli | 09:30 - 12:30

Astare | De basis

23 juli | 09:30 - 12:30

hele agenda
Load more

Op een deskundige en creatieve manier meedenken over het afbouwen of beëindigen van onvrijwillige zorg. Wij zoeken zorgprofessionals die goed kunnen schrijven en 2 tot 8 uur p/w vanuit huis ons team van consulenten komen versterken.
Meer weten? Check de vacature op onze site 🌍

Ons nieuwe project: Soep in de kliniek.
Gisteren maakten we soep bij de nieuwe HIC van @Yulius_ggz in Sliedrecht. 🍅🥒Wat was het daar fijn! (én lekker) 😃💫

laad meer