Verrijk je perspectief, voorbij het medisch model, voor een menselijke, ethische en positieve gezondheidszorg

Academie

Hoe ik jou zie is een weerspiegeling van wie ik ben. Daarom is investeren in je eigen ontwikkeling de beste investering die je in een ander kan doen. Astare Academie geeft je een brede kijk op jezelf en de mensen met wie je in je werk (en daarbuiten) te maken krijgt. We laten los dat we de wereld in vastomlijnde vormen en met scherpe grenzen kunnen vastleggen. Liever dan te zoeken naar absolute antwoorden, leer je de juiste vragen stellen.

Lees meer

Astare | de basis

Maak kennis met de belangrijkste uitgangspunten van Astare. De mensen met wie we in ons werk te maken krijgen, hebben dezelfde fundamentele basisbehoeften als wij én hebben ieder hun eigen verhaal en uniek proces. Wat is daarin de rol van de hulpverlening? Door onszelf te zien in de ander én goed naar de ander te kijken, kunnen we begrijpen wat anderen nodig hebben. In deze sessie ga je dit aan de hand van oefeningen zelf ervaren en gaan we met elkaar in gesprek.

Agenda

Astare | de praktijk

Ben je nieuw in het vak of in de laatste fase van je studie en ga je binnenkort voor het eerst de praktijk in? In aansluiting op Astare de basis, biedt dit dagdeel alles wat je praktisch moet en wil weten om aan de slag te kunnen.

Contact

Astare | de verdieping

We bieden verschillende verdiepingsmodules, zoals werken in de forensische zorg, omgaan met suïcidaliteit, wat je moet weten over psychofarmaca en omgaan met verslaving. Het zijn interactieve workshops, geheel verzorgd op onze Astare locaties met een fijne lunch of incompany op aanvraag.

Contact

Supervisie & Intervisie

We bieden supervisie aan gz-psychologen en klinisch psychologen in opleiding (PioG & GioS).

Daarnaast begeleiden we intervisie voor onze teamleden en teams op locatie(s) van onze opdrachtgevers. In intervisie bespreken we samenwerking, (werk)ervaringen en morele dilemma’s. Intervisie is een mooi instrument voor individuele groei en professionele ontwikkeling. Voor teams geeft intervisie inzicht in de onderlinge verhoudingen en werkprocessen en werkt het verbindend.

Agenda

Maatwerk voor organisaties

Elke organisatie en elk team is uniek. De hoeveelheid aanwezige voorkennis en ervaring bepaald bovendien sterk de mate waarin nieuwe informatie beklijft. Daardoor volstaat soms geen standaard opleidingsaanbod. Samen bekijken we welke vorm van deskundigheidsbevordering het meest relevant en passend is. Denk aan intervisie, teamcoaching, workshops, inspiratiesessies en teamdagen.

Contact

Workshops & Events

Niets fijner dan je laten inspireren door anderen. Er zijn mooie initiatieven, sprekers en documentaires waar we van kunnen leren. We organiseren regelmatig workshops, avonden met sprekers, masterclasses, documentaire avonden en ervaringsverhalen.

Agenda

Yoga

In onze yogalessen volgen we de natuur en de seizoenen. De lessen zijn een mix van hatha en yin yoga, ademoefeningen en meditatie. Je krijgt de tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar de houding om je lichaam beter te voelen. De yoga is zacht en voor iedereen toegankelijk.

Agenda

Sociaal Kapitaal

Mensen worden gelukkig(er) als ze ergens bij horen en zich onderdeel voelen van een groter geheel. De term sociaal kapitaal is afkomstig uit de sociologie en wijst op de specifieke waarde van sociale contacten. In ‘Sociaal kapitaal’ creëren we nieuwe sociale netwerken: we brengen mensen met elkaar in contact en in gesprek.

Agenda

Uitgelicht

Lezing | Jim van Os

17 september | 20:00 - 22:00

Jim van Os is hoogleraar in de psychiatrie en voorzitter van de Divisie Hersenen van het UMC-U en gasthoogleraar aan het Institute of Psychiatry van het King's College in Londen. Hij pleit in zijn boek DSM-5 voorbij voor een meer persoonlijke diagnostiek. Hij ziet DSM stoornissen niet als dingen die ‘echt’ bestaan, zoals een vergrote lever of een liesbreuk, maar als bedachte verzamelwoorden voor combinaties van verschijnselen. Ook pleit hij voor een benadering waarin psychische stoornissen meer worden gezien als algemeen menselijke verschijnselen in min of meer extreme vorm.

meer evenementen

Agenda

Astare | De basis

9 juli | 09:30 - 12:30

Astare | De basis

17 juli | 09:30 - 12:30

Astare | De basis

23 juli | 09:30 - 12:30

hele agenda
Load more

Op een deskundige en creatieve manier meedenken over het afbouwen of beëindigen van onvrijwillige zorg. Wij zoeken zorgprofessionals die goed kunnen schrijven en 2 tot 8 uur p/w vanuit huis ons team van consulenten komen versterken.
Meer weten? Check de vacature op onze site 🌍

Ons nieuwe project: Soep in de kliniek.
Gisteren maakten we soep bij de nieuwe HIC van @Yulius_ggz in Sliedrecht. 🍅🥒Wat was het daar fijn! (én lekker) 😃💫

laad meer