Leeftijd: 27 jaar
Functie: Basispsycholoog/sociotherapeut

Mylcher

Sinds april vorig jaar ben ik met veel plezier als groepsbegeleider aan de slag bij Astare. Hoewel ik wel een relevant diploma heb, had ik eigenlijk nooit het plan om in de GGz te gaan werken. Echter, nadat ik van heel dichtbij meemaakte wat er fout kan gaan in een GGz-behandeling, kwam ik via een vriend met Astare in aanraking. Meteen wist ik: de psychiatrie is dus wel een uitdaging voor mij.

“Als ik iemand niet begrijp is dat slechts de start van mijn uitdaging”

Als ik de missie van Astare vrij mag vertalen dan zou ik zeggen dat wij een positieve verandering willen brengen in de GGz. Ik denk aan meer warmte, maar soms dus ook een kritische noot. Bijvoorbeeld door extra vragen te stellen in een teamoverleg, als er iets te snel consensus wordt bereikt. Of door voorstellen te doen die soms buiten de gebaande paden komen.

“Mijn ervaring is waarvan ik vertrek en waar ik op uitkom.”

Mijn ervaring is waar van ik vertrek en waar ik op uitkom. Die ervaring zegt mij dus dat we vooral ruimhartig moeten werken in de GGz. Ook daarom ben ik voor Astare gaan werken: je merkt meteen dat dit de norm is als je bij Astare bent. En de motivatie die daarvan uitgaat neem ik weer mee de werkvloer op.

Aanmelden

Lees meer verhalen

Evelien

Verpleegkundige bij Astare

Na het afronden van mijn HBO studie Verpleegkunde ben ik in maart vorig jaar bij Astare gekomen als Verpleegkundige. Dat was overigens niet de start van mijn carrière, want daarvoor heb…

Lees meer

Fleur

Basispsycholoog, sociotherapeut bij Astare

Vorig jaar heb ik mijn studie Psychologie afgerond, daarna ben ik gaan werken als sociotherapeut in de reguliere GGz. Ik had toen ook nog een andere baan en dat was prima te combineren. Maar omdat ik bij Astare…

Lees meer