Leeftijd: 24 jaar
Functie: Basispsycholoog, Sociotherapeut

Fleur

Vorig jaar heb ik mijn studie Psychologie afgerond, daarna ben ik gaan werken als sociotherapeut in de reguliere GGz. Ik had toen ook nog een andere baan en dat was prima te combineren. Maar omdat ik bij Astare veel praktijkervaring op doe, iets dat mijn theoretische basis behoorlijk versterkt, heb ik in januari dit jaar besloten om me volledig op het werken bij Astare te richten. In de groepen waar ik voor sta heb ik geleerd dat je gerust kunt zeggen dat geen mens met dezelfde diagnose zich ook hetzelfde uit.

“Allemaal kennen we momenten waarin onze kwalen sterker zijn dan onze kwaliteiten”

Ieder heeft zijn eigen opvoeding gehad en zijn eigen ervaringen, en dat leidt in verschillende gevallen dus ook tot verschillend gedrag. Daarom moeten we veel meer over iemand te weten komen. Bij Astare werken ze vanuit de visie om naar de persoon achter de diagnose te kijken, dat spreekt mij heel erg aan.

“Aan ons de taak om op zoek te gaan naar iemands kwaliteiten”

Helaas leidt dat in sommige gevallen tot een opname. Aan ons de taak om op zoek te gaan naar iemands kwaliteiten, ondanks het feit dat deze vaak tijdelijk worden overheerst door iemands kwetsbaarheden.

Aanmelden

Lees meer verhalen

Jorim

pedagogisch hulpverlener, SPH, social worker bij Astare

In september afgelopen jaar ben ik voor Astare komen werken als SPH, in eerste instantie omdat ik de vrijheid van het kiezen voor een dienst erg waardeer. Bovendien werken ze bij Astare heel persoonlijk en…

Lees meer

Evelien

Verpleegkundige bij Astare

Na het afronden van mijn HBO studie Verpleegkunde ben ik in maart vorig jaar bij Astare gekomen als Verpleegkundige. Dat was overigens niet de start van mijn carrière, want daarvoor heb…

Lees meer