Leeftijd: 28 jaar
Functie: Verpleegkundige

Evelien Havik

Na het afronden van mijn HBO studie Verpleegkunde ben ik vorig jaar bij Astare gestart als Verpleegkundige. Dat was overigens niet de start van mijn carrière, want daarvoor heb ik nog een MBO opleiding gedaan en werkte ik ruim vijf jaar op een High Intensive Care (HIC). Omdat daar veel van mijn tijd opging aan administratie besloot ik een werkplek te zoeken met meer vrijheid.

“De vrije rol die ik heb op de verschillende afdelingen waar ik werk bevalt me erg goed.”

De vrije rol die ik heb op de verschillende afdelingen waar ik werk bevalt me erg goed. Juist omdat ik geen onderdeel ben van het vaste team en daardoor ook niet bezig hoef te zijn met tijdverslindende bureaucratie, kan ik mijn aandacht volledig richten op cliënten. En dat wordt door zowel de medewerkers van het vaste team als door cliënten erg gewaardeerd.

“We moeten dichtbij zijn als mensen radeloos en verdwaald zijn.”

Er zijn natuurlijk geen sectoren waar het niet beter kan, en dat geldt ook voor de GGZ. Wel zie ik in de jaren dat ik in de zorg aan de slag ben dat er meer aandacht komt voor wezenlijk contact en dus minder voor beheersing en repressie. En dat is helemaal in lijn met een uitgangspunt van mezelf. Want wat mijn kennis en ervaring samenbrengt is de gedachte dat we dichtbij moeten zijn wanneer mensen radeloos en verdwaald zijn.

Lees meer verhalen

Edith

Sociotherapeut bij Astare

Na het afronden van mijn HBO studie Verpleegkunde ben ik in maart vorig jaar bij Astare gekomen als Verpleegkundige. Dat was overigens niet de start van mijn carrière, want daarvoor heb...

Debbie

Verpleegkundige bij Astare

een vrij bijzondere manier ben ik in september 2017 als GGZ-verpleegkundige voor Astare gaan werken. Daarvoor werkte ik op een afdeling die niet zo goed georganiseerd was en...