Leeftijd: 47 jaar
Functie: Sociotherapeut

Edith

Zo’n anderhalf jaar geleden ben ik begonnen bij Astare als sociotherapeut en sindsdien kom ik op verschillende afdelingen. Ik werk in de ouderenzorg, bij de High Intensive Care (HIC) en in de jeugdzorg. Dit werk biedt mij zoveel variatie en daar ben ik heel erg blij mee. Bovendien heb ik veel aan de workshops en lezingen die bij Astare georganiseerd worden.

“Open je nieuwsgierigheid, vanuit macht werken doet de deur dicht.”

De mensen van Astare zijn erg betrokken, ze kennen de zorg van binnenuit en weten precies wat er speelt op de verschillende afdelingen. Dat maakt Astare echt bijzonder. Ik heb meerdere werkgevers gehad, maar zo’n werkgever als Astare nog niet. Hier kan ik mezelf zijn en dat is voor mij erg belangrijk. En als ik bij een bepaalde afdeling het gevoel heb dat ik dat niet kan zijn, dan is dat iets dat ik kan benoemen.

“Machtsvertoon is blind vertoon van machteloosheid”

Ooit heb ik gewerkt op een jeugdafdeling waar ze mij mevrouw moesten noemen, en dat vond ik behoorlijk lastig. Bij Astare werken we vanuit gelijkwaardigheid; we staan liever naast iemand dan boven iemand. Dat betekent dat je best iets over jezelf mag vertellen, waardoor cliënten ook gemakkelijk iets over zichzelf willen vertellen. Daarom: open je nieuwsgierigheid, vanuit macht werken doet de deur dicht.

Aanmelden

Lees meer verhalen

Mylcher

Basispsycholoog/sociotherapeut bij Astare

Sinds april vorig jaar ben ik met veel plezier als groepsbegeleider werkzaam bij Astare. Eigenlijk had ik nooit gepland om in de psychiatrie te gaan werken, echter nadat ik van heel dichtbij meemaakte wat er fout kan…

Lees meer

Jorim

pedagogisch hulpverlener, SPH, social worker bij Astare

In september afgelopen jaar ben ik voor Astare komen werken als SPH, in eerste instantie omdat ik de vrijheid van het kiezen voor een dienst erg waardeer. Bovendien werken ze bij Astare heel persoonlijk en…

Lees meer