Leeftijd: 68 jaar
Functie: Pensionado / Groepsbegeleider

Dirk van Dijk

Ooit heb ik voor de zorg gekozen, omdat ik iets wilde bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen in een kwetsbare positie. Ik wilde iets doen voor mensen die afhankelijk zijn, zonder onderscheid te maken in wie ze zijn of wat hun achtergrond is.

“Zonder oordelen laten voelen dat je mag zijn wie je bent.”

Ik ben echt een groepswerker in hart en nieren. En in mijn flexibele rol op de verschillende plekken waar ik werk, ben ik helemaal in staat de visie van Astare uit te dragen. Ik ben altijd bij de patiënten, en altijd bezig van de afdeling een fijne, mooie en gezellige plek te maken. Een prettig leefklimaat is de basis om aan herstel te kunnen werken.

“Een spelletje spelen, een opbeurend woord of een luisterend oor.”

Voor mij, als pensionado is het prettig om een dag in de week contact te hebben met het werkveld, ervaringen te delen en nog inhoudelijk bezig de zijn met mijn oude vakgebied. Al negen jaar werk ik voor Astare en reis ik met veel plezier naar diverse werkplekken. Zo blijf ik jong van geest en leer ik nog steeds van de (jongere) collega’s.

Lees meer verhalen

Evelien

Verpleegkundige bij Astare

Na het afronden van mijn HBO studie Verpleegkunde ben ik in maart vorig jaar bij Astare gekomen als Verpleegkundige. Dat was overigens niet de start van mijn carrière, want daarvoor heb...

Fleur

Basispsycholoog, sociotherapeut bij Astare

Vorig jaar heb ik mijn studie Psychologie afgerond, daarna ben ik gaan werken als sociotherapeut in de reguliere GGz. Ik had toen ook nog een andere baan en dat was prima te combineren. Maar omdat ik bij Astare...