Leeftijd: 25 jaar
Functie: Maatschappelijk werker/social worker

Bianca

Ruim een jaar geleden ging ik als maatschappelijk werker bij Astare aan de slag. Wat mij erg aanspreekt is dat ik op veel verschillende plekken word ingezet, en dat ik dus ook veel verschillende plekken zie. Maar op welke afdeling ik ook werk, Astare is altijd de plek waar ik professioneel gezien weer thuiskom.

“Laat dichtbij komen geen vergezicht zijn”

Want dat is het gevoel dat ik hier krijg. Astare  betekent namelijk veel voor haar medewerkers. Zo kun je altijd aanschuiven voor de lunch, en er worden heel regelmatig workshops, lezingen & trainingen georganiseerd waar je van kunt groeien. Verder kun je hier gewoon jezelf zijn, en precies daarom wordt je ook gewaardeerd.

“Wederzijdse openheid vraagt en geeft wederzijds vertrouwen.”

Ik ben nieuwsgierig naar het verhaal van cliënten en ik geef ze altijd het gevoel dat ze er mogen zijn. Dat betekent dus dat ik niet wil stigmatiseren en ook dat ik wat van mijn eigen worsteling of kwetsbaarheid laat zien. Het is namelijk mijn ervaring dat wederzijdse openheid wederzijds vertrouwen vraagt, maar ook geeft. Laat daarom dichtbij komen geen vergezicht zijn.

Aanmelden

Lees meer verhalen

Jorim

pedagogisch hulpverlener, SPH, social worker bij Astare

In september afgelopen jaar ben ik voor Astare komen werken als SPH, in eerste instantie omdat ik de vrijheid van het kiezen voor een dienst erg waardeer. Bovendien werken ze bij Astare heel persoonlijk en…

Lees meer

Evelien

Verpleegkundige bij Astare

Na het afronden van mijn HBO studie Verpleegkunde ben ik in maart vorig jaar bij Astare gekomen als Verpleegkundige. Dat was overigens niet de start van mijn carrière, want daarvoor heb…

Lees meer