Laden evenementen
Dit event is voorbij.

Iedereen wil wel iets veranderen in zijn leven. Soms gaat dat om iets groots, en anders is er wel iets kleins dat je anders zou willen. In de praktijk valt dat niet mee. Dan blijkt dat je die vervelende gewoonte toch niet voor niets hebt ontwikkeld. Of dat het nieuwe gedrag meer voeten in de aarde heeft dan je had gedacht.
Bij anderen zien we vaak nog beter wat ze anders zouden moeten doen. Gezonder eten, stoppen met middelenmisbruik, doorgaan met de voorgeschreven medicatie. De klassieke aanpak van hulpverleners is cliënten advies geven over wat goed voor hen is. Inmiddels leren we dat dit niet werkt. Cliënten wenden zich van hulpverleners af. Of ze stemmen in met het advies en volgen het vervolgens niet op. En dan zeggen we dat de cliënt niet gemotiveerd is.
Maar als advies geven niet werkt, wat kun je dan wél?
Motiverende gespreksvoering geeft je als hulpverlener iets in handen om effectief aan te sluiten bij wat de cliënt zelf wil bereiken. In de workshop bespreken we de achtergrond van motiverende gespreksvoering, besteden we aandacht aan de ervaring die deelnemers hier al mee hebben en bieden we ruimte om met bepaalde aspecten te oefenen.

Trainer: Paul Stemerding

Rond 12.30 uur lunchen we gezamenlijk ?

Deelnemen? Stuur een e-mail naar info@astare.nl (alléén voor Astare teamleden)