17 feb

Hoop, Humor en Herstel

Utrecht
10:00 - 17:00

Werken aan een veilige basis met Hoop, Humor en Herstel
Stel je voor: een organisatie of team waar iedereen die er werkt met plezier naar toe gaat. Je voelt je er prettig, leert veel op een manier die bij je past en je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent. Een plek waar hard gewerkt en gelachen wordt en waar je verdriet en successen kunt delen. Zo’n plek, die steunt en uitdaagt, is een Veilige Basis van waaruit je jezelf en de wereld om je heen kunt ontdekken. En een veilige basis is wat veel mensen, zeker in deze tijd, zo hard nodig hebben. Hoop, humor en herstel zijn bouwstenen die helpen de Veilige Basis vorm te geven.

Hoop omdat wij leven in een tijd waarin de hoop op een waardevolle en zinvolle toekomst voor veel mensen onder druk staat. Daarbij deelt het persoonlijk en werkend leven aan veel mensen tikken uit die die hoop kan doen smelten. In zo’n wereld is het belangrijk om hoop uit te stralen en over te dragen. Niet in de zin van ‘het valt allemaal wel mee’ maar in de zin van: ‘wanneer we er met z’n allen onze schouders onder zetten, is er vast wat moois van het leven te  maken.

Humor is de broodnodige smeerolie bij het ontwikkelen en in stand houden van een veilige basis. Onder meer door provocatieve begeleiding en coaching in te zetten. Daarbij staat het liefdevol ontregelen van gedrag centraal waarmee mensen zichzelf en anderen in de weg zitten. Met een milde glimlach en een warm hart zadelt de provocatieve begeleider mensen op met een ongemakkelijk gevoel omdat hij weet dat ongemak een voorwaarde is om tot werkelijke gedragsverandering te komen.

Herstel staat voor de herstelgerichte manier van werken wanneer er conflicten ontstaan op een veilige basis. Herstelrecht vindt zijn oorsprong in de Maori gemeenschap in Nieuw Zeeland en brengt na conflicten daders en slachtoffers samen om de schade en de hoop te herstellen.

Als handelsreiziger in Hoop, Humor en Herstel draag ik via workshops, trainingen en verhalen bij aan de ontwikkeling van een veilige basis bij organisaties, teams en groepen. Ik laat jullie graag kennismaken met deze heerlijke levensfilosofie en werkwijze.

Deze sessie wordt verzorgd door Johan Vlasblom. Johan heeft een groot hart en een al net zo groot relativeringsvermogen. Met een losse stijl, wars van conventies, en met een enorm gevoel voor humor maakt hij er altijd wel een feest van. Zijn oprechte betrokkenheid en scherpe blik zorgen er tegelijkertijd voor dat de zaak niet ontspoort. Ook in een-op-een adviesgesprekken maakt hem dat – gecombineerd met zijn vakkennis – een prettige en betrouwbare gesprekspartner.

Deze training wordt door Project Wijsheid georganiseerd.

Waar?

Utrecht, Lange Nieuwstraat 50

Voor wie?

Zorgprofessionals

Kosten

Donatiebasis