Terug naar agenda
26 aug

Compassie

Utrecht
13:30 - 16:30

In de teams zien we vaak (verborgen) frustraties en misverstanden, vooral als het moeilijk wordt en er veel emoties bij komen kijken. Jezelf in de schoenen van de ander plaatsen en hun menselijkheid zien verandert alles. In bijna alle teams zijn de teamleden niet slecht, dom of gek. Als je echt kunt ziet dat ze gewoon een fundamentele menselijke behoefte probeerden te vervullen, kun je meer begrip hebben en je oordeel uitstellen. Als je echt kunt zien dat hun “slechte gedrag” voortkomt uit een plek van pijn, kun je de nodige grenzen stellen op een beheerste en sensitieve manier. Als je hun kwetsbaarheid als mens echt ziet, heb je geen andere keuze dan vriendelijke te zijn.
Te vaak leiden verschillen in teamwerk te gemakkelijk tot conflicten. Een compassievolle mentaliteit helpt om die verschillen te waarderen en te gebruiken om synergie te creëren in plaats van conflict. Echt teamwerk gaat over begrijpen waar de ander vandaan komt en van daaruit met wederzijds vertrouwen werken.
Als je piano speelt zonder gevoel, liefde en sensitiviteit dan speel je noten, je maakt geen muziek. Evenzo, als je communicateert zonder intentie van compassie spreek je alleen maar woorden, je maakt geen team.
In deze workshop zullen we verkennen wat het betekent om je compassievol op te stellen in teams en hoe je kunt bijdragen aan een team waarin vertrouwen, begrip, warmte en plezier centraal staan.

De training wordt gegeven door onze vrienden van Project Wijsheid. We sluiten de training af met een borrel.

Waar?

Utrecht, Lange Nieuwstraat 50

Voor wie?

Zorgprofessionals & teammanagers

Kosten

Pay as you feel
Aanmelden